Tu ce alegi?


Timp de citire: 2 minuteTe invit să alegi un moment fericit, o clipă de plăcere din viaţa ta și să o împărtăşești cu noi în formularul de la sfârșitul articolului.

Eu, din noianul de clipe ale romanului vieții mele am ales una pe care am să o împărtăşesc cu voi. Doar una. Veţi spune că sunt zgârcită, că aş putea să aleg mai multe, dar prefer să păstrez aceste momente pentru mine. Sunt ale mele şi nu am fost niciodată persoana care să dorească să le împrăştie prin lume.

O viaţă frumoasă e o sumă de mici momente de plăcere intensă, de bucurie şi împlinire, clipe de relaxare sau pace interioară, secunde de emoţie adâncă, de iubire fierbinte. Cu cât sunt mai multe, cu atât eşti mai fericit. Şi fericirea ta se revarsă prin ochii luminoşi, prin micul zâmbet agăţat mereu în colţul gurii, prin mersul vioi şi sigur. Şi lumea te vede şi te întreabă curioasă care a fost cel mai frumos moment din viaţa ta. Din atât de multe, cum sa-l alegi? Ar putea fi clipa în care persoana pe care o placi te priveşte şi îţi zâmbeşte pentru prima oara. Sau poate momentul în care mama te alintă cu dragoste, poate cel în care priveşti cu nesaţ tabloul naturii, clipa în care ţi-ai împlinit un vis sau ai pornit la drum spre o nouă provocare. Poate doar clipa de plăcere, când, în vizită la bunica, savurezi prăjiturile făcute cu multă dragoste pentru nepoţi…. Şi câte alte opţiuni… Da, e greu să alegi. Aşa ca nu mai alegi, ci iei una la întâmplare pentru că toate sunt la fel de frumoase, de fericite şi vrei să le retrăieşti de câte ori ai ocazia.

Era o frumoasă zi de început de noiembrie în Barry Island, UK, anul trecut. Pe malul oceanului priveliștea îţi tăia răsuflarea. Cerul, de un albastru limpede, era pictat cu câţiva nori albi, pufoşi, parcă trasaţi cu un penel uriaş. Apa întunecată părea că ascunde mistere vechi, nedesluşite de nimeni. Din timp în timp se răzvrătea aruncându-se peste nisip şi stânci. În liniştea senină se auzea doar murmurul valurilor şi chemarea tânguitoare a păsărilor. Sufletul îmi era plin de frumuseţea tabloului. Alergam pe stâncile răsfirate pe mal, plină de bucurie, mână în mână cu bărbatul care îmi luminează viaţa. Mă simţeam împlinită, iubită, fericită. O clipă perfectă. Închid ochii şi o retrăiesc şi acum, când v-o povestesc vouă. O retrăiesc de câte ori vreau. E săpată adânc în sufletul meu.

Acum e rândul tău. Alege-ți #MomentulTau. Bucură-te încă o dată de el destăinuindu-ni-l și ai șansa de a câștiga unul dintre cele 7 premii în valoare de 300 de lei fiecare.

Aici pot fi citite și momentele introduse până acum de celelalte persoane. Invită-ți prietenii să citească acest articol, ca apoi să ne împărtășească „momentul” lor.

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.