Această aplicație de smartphone îți poate salva viața


Timp de citire: 2 minute

 

Nu doresc nimănui  să fie în situația de a utiliza acest sfat, dar ar putea fi util pentru utilizatorii de smartphone. Nu se știe niciodată când te-ai putea regăsi într-o astfel de situație în care aplicația de față s-ar putea să-ți salveze viața.

Cu toții știm că, în caz de urgență, pentru eficientizarea procesului de salvare este necesar ca medicii să cunoască ceva date despre tine, cum ar fi grupa sanguină, tratamentele pe care le urmăm sau afecțiunile noastre pentru a ne putea acorda primul ajutor. Problema este că ei nu au de unde să știe aceste informații, iar cu siguranță nu le purtăm cu noi scrise pe o hârtie.

În caz de urgență, paramedicii caută actele pe care le avem asupra noastră, telefonul pentru a putea apela pe cineva apropiat, dar cum pot face ei asta dacă telefonul nostru are un cod de siguranță?

iOS vine cu aplicația numită Health/Sănătate pe care o poți găsi alături de aplicațiile implicite. Această aplicație oferă posibilitatea de a afla datele pe care le introducem noi în această aplicație, date relevante, afecțiuni, tratamente, etc, dar și persoanele de contact alese de noi pentru a fi apelate în caz de urgență.

O versiune asemănătoare a aplicației numită Google FIT poate fi descărcată din Play Store pentru utilizatorii de telefoane cu Android.

Pasul 1: Deschide aplicația Sănătate/Health

IMG_0538

Pasul 2: Creează un ID medical introducând toate datele necesare, dar nu uita să te asiguri că Afișarea în ecranul de blocare este activă.

IMG_0536

Pasul 3: Te poți asigura că ai făcut bine aceste setări astfel:

 12049318_10153589972696166_5026577440369744088_n

PASUL 4 ȘI CEL MAI IMPORTANT, ai grijă să nu ai nevoie de această informație.

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.