Anul acesta va avea loc primul Campionat Mondial de curse cu drone


Timp de citire: 2 minute

Aeronava fără pilot (engleză unmanned aerial vehicle – UAV), denumită și dronă, este un aparat de zbor căruia îi lipsește pilotul uman, fiind ghidat fie de către un pilot automat digital aflat la bordul său, fie prin telecomandă de la un centru de control de la sol sau care este situat în altă aeronavă, pilotată. (sursa: wikipedia).

Dronele au fost inițial concepute și folosite în scop militar pentru supravegherea, recunoașterea sau chiar bombardarea anumitor puncte strategice fără a pune în pericol viața unui pilot..

Conform playtech.ro, „cele mai eficiente drone sunt cele de câteva mii de euro, cu autonomie de aproape 30 de minute (sau mai mare), controlate printr-o telecomandă specială. Toate sunt dotate cu giroscop și conectate la sistemul GPS pentru a se putea poziționa în raport cu traiectoria lor și poziția pilotului și înregistra traseul pe care navighează, dar cele scumpe pot căra greutăți mai mari și le poți monta echipamente foto-video mai bune. De asemenea, cele scumpe sunt, de regulă, construită cu un șasiu mai rezistent la vânt și intemperii.”

Într-una din plimbările prin centrul Londrei, am intrat într-un magazin numit Hamleys, unde îți spun sincer e o nebunie și merită să intri dacă ai ocazia. E un magazin de jucării, dar sunt extraordinare. Magazinul respectiv are viață. Sunt câțiva oameni angajați să se joace acolo pentru a atrage și a promova produsele. Acolo găsești de toate..de la jucării de pluș, baghete și mături din seria Harry Potter, mașinuțe care merg pe tavan sau pe orice suprafață verticală, oblică sau orizontală, la degete luminoase care defapt veneau dintr-o mingiuță care a devenit trei mingiuțe..habar n-am. Nu am înțeles prea bine cum funcționează multe din ele. În orice caz, printre multitudinea de jucării interesante pe care nu le-am mai văzut în alta parte, sau cel puțin nu live, erau doi angajați care mânuiau niște drone mici, luminoase și foarte simpatice. Imaginează-ți că te plimbi printr-un magazin și deasupra ta zboară tot felul de chestii de care trebuie să te mai ferești uneori.

Acestea fiind spuse, dronele nu mai sunt folosite doar în scop militar, ci au ajuns să fie produse și în scopuri comerciale, pentru filmarea unor evenimente sau de ce nu, chiar pe post de jucărie.

Astăzi, am aflat că aceste obiecte mici și inteligente au devenit o treabă serioasă, iar între 17-22 octombrie 2016 piloți din peste 30 de țări vor intra în competiție la Campionatul Mondial de curse cu drone din Kualoa Ranch, HAWAII. Această locație îi va provoca pe competitori datorită diversității formelor de relief existente.

Citisem undeva că dronele construite special pentru competiții pot ajunge la o viteză de până la 200km/h, în timp ce o dronă de aprox 25000 lei are o viteza max de aprox 20km/h. Impresionant, nu-i așa?

Îți recomand

Un comentariu

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.