O cană de vin fiert și un joc de societate


Timp de citire: 3 minute

Că tot a venit frigul, fie că ești copil, fie că ești adult, până stai în fața calculatorului să te joci singur sau te uiți la TV, poți chema câțiva prieteni sau familia și să vă petreceți timpul împreună jucându-vă diverse.

Știi de ce prefer să exclud tehnologia în astfel de situații?

  1. În acest fel pot socializa mult mai eficient decât prin mijloace online
  2. Dezvoltarea diverselor abilități
  3. Le ofer ochilor o pauză de la ecran

Îți recomand și ție câteva jocuri care mie îmi plac foarte mult. Și dacă tot vine Crăciunul, poți face un cadou celor dragi și să vă bucurați împreună la o cană de vin fiert.

1. DIXIT ODYSSEY

91QAKurRPXL._SL1500_

Tărâmul viselor nu este niciodată prea departe de realitate. Zi de zi visăm cu ochii deschiși la lucruri pe care ni le dorim, oameni pe care să-i întâlnim și o viață mai bună. De ce să fie totul doar vis și nu un mod de petrecere a timpului liber? Să dăm frâu liber imaginației!

În fiecare tură din Dixit Odyssey unul dintre jucători este povestitorul. El alege una din cele șase cărți din mâna sa și dă un indiciu. Ceilalți jucători aleg, de asemenea, dintre cele șase cărți din mână care consideră că se potrivește cel mai bine cu indiciul povestitorului. Povestitorul amestecă cartea sa cu cărțile primite și le arată. Jucătorii trebuie acum să ghicească care dintre ele era de la început în mâna povestitorului.

Dixit Odyssey poate fi jucat de 3 până la 12 persoane, iar un joc durează aproximativ 30 minute.

sursa: http://www.elefant.ro/

2. ACTIVITY

maxresdefault

Activity este unul dintre cele mai bune jocuri care îți dezvoltă atât imaginația, cât și competențele de comunicare.

Acesta este o combinație de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte, expresii.

Totul se învârte în jurul unor expresii ca „răsărit de soare”, „răzătoare de legume”, „frânghie de spânzurătoare”…

Jucătorii individuali sau echipele încearcă printr-un joc actoricesc, desen sau descriere verbală să ghicească diferite cuvinte sau expresii și astfel să înainteze pe traseul jocului.

Nu fii dezamăgit dacă ai sărit de două ori peste masă, ai înconjurat de trei ori masa de joc sau te-ai aruncat de mai multe ori pe canapea și totuși partenerul tău nu a recunoscut expresia „atletism”.

Acest joc este foarte distractiv, toată lumea va râde cu lacrimi. Jucătorii își pot pune în evidență personalitatea, capacitățile artistice fantezia și îndemânarea.

Acesta este un joc special conceput pentru o gașcă mai mare de prieteni, între 3-16 persoane. Durata aproximativă a acestui joc este de 60 de minute.

sursa: http://cutia.ro/

3. CATAN

pic1411248_lg

Catan este cel mai popular joc de societate al ultimilor 15 ani, atrăgând milioane de fani din întreaga lume, un joc de strategie care îți dezvoltă gândirea în perspectivă. CATAN este numită insula pe care tu și prietenii tăi ați descoperit-o. Sunteți primii locuitori. Sunt construite asezări, apoi drumuri. Materiile prime (resursele) ajung de la sate la orașe prin intermediul comerțului. Uneori există lut din abundență, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilități pentru tine și pentru ceilalți coloniști. În curând va fi aglomerație pe insulă – competiția pentru terenuri, materii prime și putere începe. În final este clar – va rămâne doar un conducător al insulei CATAN.

Jocul de bază a fost conceput pentru 3-4 jucători, dar extensia adaugă elemente astfel încât să poți juca Catan într-un grup de până la 6 jucători, iar durata unui joc este de aproximativ 75 minute.

sursa: http://www.dol.ro/

 

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.