7 dezavantaje surprinzatoare in a fi extrem de inteligent


Timp de citire: 4 minute

Ai putea crede că a avea un IQ ridicat vine la pachet cu o serie de privilegii.

De exemplu, nu ți-e greu să studiezi pentru teste, poți citi despre concepte complicate și să le înțelegi fără dificultăți, ești în măsură să îți iei sarcini dificile, dar interesante, cum ar fi studiul rachetelor.

Toate acestea pot fi adevărate, dar în a fi foarte inteligent există și dezavantaje semnificative.

În încercarea de a afla ce este rău în a fi inteligent, cele mai semnificative răspunsuri ale provocării Quora (Când devine inteligența un blestem?) sunt:

1. De multe ori gândești, în loc să simți.
Utilizatorul Quora, Marcus Geduld, spune că își înțelege emoțiile foarte bine și poate vorbi altor persoane despre acestea – dar el niciodată nu simte nicio ușurare după exprimarea lor.

„Aceasta este o problemă comună pentru oamenii inteligenti, mai ales cei care sunt extrem de verbali. Ei folosesc cuvinte ca o perdea de fum și este cu atât mai eficient atunci când cuvintele lor sunt adevărate. Oamenii mai puțin logici recurg la exprimare fizică. Ei strigă, lovesc, aleargă, țipă, suspină, dansează, sar de bucurie … eu explic. Și când am terminat de explicat, tot ceea ce am explicat este încă blocat în mine, doar că acum are o inscripție.”

2. S-ar putea să nu înveți valoarea muncii grele.
Un număr de utilizatori Quora au menționat că oamenii inteligenți simt că pot „obține” cu mai puțin efort decât alte persoane. Dar un IQ ridicat nu întotdeauna duce direct la succes, iar la oamenii foarte inteligenți există posibilitatea de a nu-și dezvolta perseverența necesară pentru a reuși.

Potrivit Kent Fung, „Inteligența devine o problemă pentru cei care o descoperă devreme în viață pentru că nu au nevoie să lucreze la fel de greu ca să țină pasul, astfel ei nu o să își dezvolte un simț etic puternic.”

Când ești foarte inteligent, oameni presupun vei trece cu brio testele, interviurile sau chiar rezolvi cu ușurință problemele de relație, dar nu e general valabil.

3. Oamenii se așteaptă frecvent să fii un performer de top.
„Se așteaptă să fii în mod automat cel mai bun, indiferent de situație”, scrie Roshna Nazir. „Nu ai pe nimeni cu care să vorbești despre punctele slabe și nesiguranța ta.”

O altă consecință nefericită a acestor așteptări nerealiste? Te panichează ceea ce s-ar întâmpla dacă nu te-ai ridicat la standardele așteptate sau impuse.

„Acest lucru te face să fii atât de precaut în ceea ce privește eșecul încât, uneori, nu îți permiți să îți asumi riscuri, ci doar te temi gândindu-te ce s-ar întâmpla dacă ai pierde.”, scrie Saurabh Mehta.

4. Oamenii pot devenii iritați de faptul că îi corectezi în conversații informale.
Când știi că cineva a spus ceva complet incorect, e greu să-ți controlezi nevoia de a clarifica.

Dar trebuie să fii extrem de conștient de faptul că alte persoane pot fi jenate sau jignite de acțiunile tale, chiar de riscul de a pierde niște prieteni.

Fiind inteligent poate fi uneori neplăcut, spune Raxit Karramreddy,„atunci când corectezi oamenii de fiecare dată, la un punct ei se feresc în a sta în preajma ta sau chiar nu mai vorbesc cu tine.”

5. Ai tendința de a gândi prea mult lucrurile.
O temă comună în acest subiect Quora a fost legat de capcanele alocării de prea mult timp contemplând și analizând.

Pentru un singur lucru este posibil să devi sentimental atunci când încerci să găsești semnificația existențială a fiecărui concept și experiență. „Îți dai seama cât de muribund este totul și că nimic nu are un adevărat sens. Dar continui să cauți răspunsuri care te duc în culmile disperării.”, scrie Akash Ladha .

Din punct de vedere mai practic, uneori consideri imposibil de a face o alegere. Tirthankar Chakraborty scrie: „O înțelegere a posibilelor ramificații ale deciziilor, în special tendința de a supra-analiza consecințele acestora, ajunge de multe ori ca decizia să nu fie luată.”

6. Oamenii de multe ori cred că te lauzi.
Uneori, oamenii presupun că atunci când ești cu adevărat încântat de a împărtăși ceva ce ai învățat, de fapt vrei doar să îți etalezi cunoștințele.

E frustrant, spune Bill Vanio, „atunci când oamenii spun lucruri de genul: El crede că e așa de deștept sau Crede că știe totul, când de fapt tu încercai să fii de ajutor și nu să te mândrești.”

7. Înțelegi cât de multe nu știi.
Fiind foarte inteligent de multe ori înseamnă aprecierea limitelor propriei capacități și cunoașteri. Oricât ai încerca, niciodată nu vei putea înțelege sau cunoaște totul.

Mike Farkas scrie: „Inteligența este un blestem atunci când … cu cât mai multe știi, cu atât mai mult simți cât de puțin știi.”

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.