15 idei pentru băi mici


Timp de citire: 6 minute

15-idei-pentru-bai-mici

Nu lăsa o cameră compactă să fie o barieră în crearea unui spațiu plăcut, care te reprezintă.
O baie mică poate fi elegantă, practică și, cu know-how-ul potrivit, chiar eficientă din punct de vedere al spațiului. Fă baia mică să arate infinit mai mare, cu culori neutre care rulează de-a lungul podelei, în sus pe pereți și chiar continuând pe obiectele sanitare. Acest lucru va crea mai degrabă un sentiment de spațiu interminabil decât descompunerea băii în zone separate.

Nu este nevoie să mergi pe un stil minimalist. Dacă îți place stilul de epocă, atunci adoptă-l. Alegerea inteligentă a corpurilor de depozitare va împiedica o baie mică să se simtă aglomerată și să păstreze un sentiment de spațiu și sofisticare.

 • Panou LED

Poți lua în considerare adăugarea unui panou LED pentru a crea un spațiu aerisit. Obiectele albe vor ajuta lumina să nu fie absorbită, însă îți poți injecta personalitatea cu câteva accesorii interesante. Lumina este cheia. Includeți iluminarea ambientală lângă oglinzi și mobilier însă nu uita să te asiguri că toate accesoriile de iluminat au protecția IP corectă pentru utilizarea în siguranță în zonele umede.

baie mica 1

Sursă imagine: pinterest.com

 

Îți recomand să citești Importanța indexului IP în alegerea corpurilor de iluminat

 

 • Folosește tapet

Tapetul va face o declarație în orice cameră, iar baia nu face excepție. Poți înfrumuseța peretele pe care ai cada sau dușul, însă asigură-te că achiziționezi unul care este făcut special pentru băi, care va rezista în condițiile umede și calde.

baie mica 2

Sursă imagine: pinterest.com

 

 • Cumpără mobilier de sine stătător și multi-funcțional

O amprentă limitată nu ar trebui să afecteze flerul creativ. În cazul în care baia ta este mică, ia în considerare utilizarea de mobilier pe care îl poți muta cu ușurință în caz de nevoie. Un astfel de mobilier îți permite să modifici aranjarea acestora ori de câte ori dorești spre deosebire de unitățile de baie „de-a gata”.

baie mica 3

Sursă imagine: pinterest.com

 

 • Investește în obiecte de depozitare înalte

Piesele individuale sunt o bijuterie în spații mici. Sistemele de depozitare metalice ocupă puțin spațiu și păstrează obiectele într-un mod luxos

baie mica 4

Sursă imagine: pinterest.com

 • Adaugă unități pe pereți

Suporturile „plutitoare” maximizează spațiul vizual, deoarece se poate observa o mai mare parte a podelei și este mult mai ușor procesul de curățenie. 

baie mica 5

Sursă imagine: pinterest.com

 • Folosește aceleași plăci de gresie/faianță atât pe podea cât și pe pereți

Un truc inteligent pentru a face o baie mică arata mai mare este de a folosi aceleași plăci atât pe pereți cât și pe podea. Piatra naturală nu numai că adaugă o atingere în stil spa, dar rularea continuă a plăcilor creează o senzație spațioasă, împreună cu dispozitivele de fixare pe perete care salvează zona de podea. Dacă piatra naturală se simte prea neutră, o puteți îmbuătăți cu ușurință folosind culori puternice, la prosoapele, depozitare și accesorii.

kitchen cabinets price in lahore Beautiful black & wood Condo Pinterest

Sursă imagine: pinterest.com

 • Mobilier de mărimi potrivite încăperii

Articolele mari de mobilier pot aglomera o încăpere mică. Încearcă să alegi dimensiunile potrivite pentru baia ta.

baie mica 7

Sursă imagine: pinterest.com

 • Alege cu înțelepciune mobilierul și accesoriile

Robineții montați pe perete oferă o soluție curată. Adu o atingere nostalgică la baie prin alegerea unei mese consolă îngustă pentru a încorpora un mic lavoar pe lângă care să pui câteva obiecte necesare și eventual o plantă. Cu cât e plasat lavoarul mai sus, cu atât va fi mai spațioasă baia ta, așa că mergi pe o unitate independentă. În plus, poți plasa câteva coșuri sub lavoar dacă nu e suficient spațiu de depozitare.

baie mica 8

Sursă imagine: pinterest.com

 • Adăugați un indiciu de culoare într-o suită albă

În timp ce o cadă de baie albă este cea mai bună alegere pentru a deschide un spațiu mic, poate deveni monoton dacă întreaga cameră este albă. Adăugă o doză consistentă de culoare pentru a-ți injecta personalitatea într-o baie albă. De aceea, un indiciu de culoare pe pereți, textură sau accesorii este un compromis perfect: suficient de ușor pentru a crea o atmosferă aerisită, dar cu caracter.

baie mica 9

Sursă imagine: pinterest.com

 • Buget limitat

Dacă nu ai buget suficient pentru a-ți renova toată baia, accesoriile vor face minuni pentru un spațiu compact. Alege o temă – glamour, florală sau monocrom toate fiind în trend, dar și ușor de implementat. Aplică stilul ales la iluminat, oglinzi, accesorii mai mici și transformă instantaneu spațiul.

baie mica 10

Sursă imagine: pinterest.com

 • Repoziționați supapa de duș

În loc să poziționezi dușul pe partea scurtă a căzii, încercă să o plasezi pe partea mai lungă pentru un aer mai luxos.

baie mica 11

Sursă imagine: pinterest.com

 • Construiește rafturi încastrate

Rafturile încastrate reprezintă un economizor de spațiu, atât practic cât și vizual. Construirea rafturilor în ziduri false care ascund conductele este o utilizare inteligentă.

baie mica 12

Sursă imagine: pinterest.com

 • Optează pentru un duș walk-in

Folosind dușul walk-in profiți la maximum de spațiul mic și adăugi valoare proprietății. Ventilația este însă esențială, deoarece acumularea de umiditate ar putea duce la probleme de condensare și umezeală, deci instalează un ventilator extractor bun. Încălzirea în pardoseală nu ocupă niciun spațiu, dar va adăuga căldură și va ajuta să usuce rapid suprafețele.

baie mica 13

Sursă imagine: pinterest.com

 • Folosește oglinzi

Oglinzile pot transforma complet aspectul unei camere, deoarece reflectă lumina și creează impresia de spațiu. Este un mare truc pe care designerii de interior îl folosesc tot timpul. Indiferent dacă atârni o oglindă pe perete sau folosești plăci-oglindă, reflecția este garantată pentru a vă lumina baia.

baie mica 14

Sursă imagine: idealhome.co.uk

 

before-and-after-text

baie mica before and after

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.