Stilul Industrial
Stilul industrial este un curent relativ nou, iar câteva elemente caracteristice sunt țevile sau aerisirile lăsate la vedere, pereții din cărămidă, suprafețele și elemente din metal sau lemn, mobilă sau accesorii vintage. Unele dintre aceste elemente sunt din categoria celor pe care unii ar vrea să le acopere în mod normal, dar acestea conferă farmecul caracteristic al acestui stil, precum și acel aer ”neterminat” dar modern și primitor.
Stilul industrial a provenit, așa cum sugerează și numele, la sfârșitul secolului al XVII-lea în timpul Revoluției Industriale. Revoluția industrială a început în Marea Britanie și s-a răspândit rapid în Europa de Vest și în America de Nord: nu este surprinzător faptul că Londra, New York și Paris sunt încă cele mai influente orașe din această practică arhitecturală.
Multe elemente care au fost construite după anii 1800, dar care au precedat anii 1950, aparțin acestui stil puternic.
Stilul industrial este, în primul rând, despre utilitate, funcționalitate și utilizare; Componentele acestuia includ pielea naturală, lemnul masiv, materialele de construcție, betonul, cărămida expusă și materiale rezistente, cum ar fi oțelul, cuprul.
Unii ar spune că acest aspect practic funcționează numai în spații deschise, brute, expansive, datorită elementelor centrale, sinonime cu stilul industrial, care se referă la indicii expuse istoriei. Dacă nu ești proprietarul norocos al unui antrepozit renovat sau a unui spațiu în plan deschis, există încă o mulțime de modalități de a obține aspectul industrial.
Un bonus al stilului industrial este că puteți să creați, să reciclați, să reutilizați și, cel mai important, să lăsați imaginația să meargă sălbatic. Nu este surprinzător faptul că mințile creative adoră acest aspect.
Cum să creezi un aspect industrial?
Lemnul, metalul și betonul sunt trei materiale esențiale care vor transforma o cameră într-un frumos stil industrial.
Sursă imagine: pinterest.com
Stilul industrial a început în fabrici cu peste un secol în urmă, când nu a existat nici un fel de material plastic. Conductele de cupru, oțel sau fier, abajurul, conductele de aer, mobilier imperfect pătat de vopsele și obiectele refolosite în alte scopuri sunt toate valoroase atunci când se creează un stil industrial într-un spațiu mic. Epoca industrială era legată de funcționalitate, astfel oferă-le obiectelor brute mândria de a avea loc în casa ta.
Sursă imagine: pinterest.com
În ceea ce privește iluminarea, o modalitate simplă și ieftină este să cumperi o sfoară groasă din iută mai lungă decât este necesar, să împletești cele două „fire” în jurul cablului și pur și simplu să-i faci un nod la capăt, aproape de bec, pentru a fi mai mult decât o sfoară atârnândă.
Sursă imagine: pinterest.com
În trend sunt și becurile led Edison care, deși nu oferă prea multă lumină, o selecție de becuri diferite și grupate, pot crea un buchet de lumină care cu siguranță vor fi una dintre atracțiile încăperii.
Sursă imagine: pinterest.com
În esență, stilul industrial este despre simplitatea și frumusețea funcționalității, iar dacă îți place să creezi și să te joci cu spațiul din jurul tău poate fi un aspect ușor de realizat în orice spațiu ai avea, mic sau mare.