DECO IDEA – Dormitor minimalist


Timp de citire: 3 minute

min bedroom

 

Stilul minimalist, în toată simplitatea sa, oferă un spațiu liniștit, luminous și lipsit de distrageri cum ar fi culori stridente în exces, decorațiuni exatravagante, optând, în schimb, pentru texturi netede, linii simple și culori pastelate care conrastează cu nuanțe închise.

Dormitorul este un spațiu de odihnă care, deși foarte intim și tentant de personalizat, nu trebuie supraîncarcat. Stilul minimalist reușește să obțină un astfel de spațiu. Perdele delicate, ferestre înalte, texture și materiale ușoare compun, culori deschise și spații de depozitare deschise compun dormitorul minimalist.

f729132d5154d30a143e70a9b6a9a9de

Mobilierul potrivit unui dormitor minimalist este, ca în toate spațiile minimaliste, simplă, preferabil de culoare albă. Texturi precum lemn sau metal sunt acceptate. Patul, piesa centrală a dormitorului, poate fi un cadru simplu din metal cu o saltea și așternuturi albe simple din material ca bumbacul sau satinul care să ofere confort și relaxarea unui loc aerisit.

Prezența unui birou nu este exclusă, acesta fiind, din nou, de culoare alba sau neagră cu texturi de lemn sau metal.

Astfel de obiecte de mobilier pot fi găsite la magazine precum Ikea sau Jysk, magazine care oferă o gamă largă de astfel de obiecte de mobilier simpliste și ușor incorporabile în orice stil de design interior. De asemenea, ele pot fi și confecționate manual pentru cei care își doresc să ofere o notă mai personal unui spațiu lipsit de decorațiuni ostentative și colorate în exces. Materialele de care este nevoie pentru a obține astfel de obiecte de mobilier sunt ușor de găsit și nu reprezintă un cost substantial. Pentru confecționarea unui pat este nevoie de scânduri din lemn, bârne și plăci din lemn pentru cadru și instrumente de asamblare adecvate. Pentru un birou materialele și instrumentele sunt similare. Acestea pot fi cumpărate din orice magazin de construcții sau bricolaj la prețuri acceptabile. Instrucțiuni și indicații pentru astfel de proiecte DIY pot fi găsite pe bloguri, site-uri sau pe canale de Youtube de specialitate.

84c3c819b67b4b7dccd47e3d00fd8259

Spațiul de stocare dintr-un dormitor minimalist este deschis și, din nou, foarte simplu. Dormitorul minimalist nu are nevoie de dulapuri elaborate care ocupă spațiu excesiv într-o cameră, accentul stilului în sine fiind pus pe spații deschise. Astfel că, spațiile de stocare pot fi reprezentate de rafturi simple de-a lungul unui perete sau un raft pentru umerașe în loc de dulap de haine. Astfel de obiecte pot fi confecționate din țevi de metal și plăci de lemn, materialele putând fi cumpărate de la magazine de construcții și bricolaj.

f6ec7393d49b81427f93ef30dbc418b1

Cum am menționat mai sus, stilul minimalist se lipsește de decorațiuni ostentative și extravagante în favoarea celor simple care să ofere armonie unui spațiu și nu să îl umple. Tablouri cu artă tipogarfică sau caligrafie, citate și imagini compuse din linii simple sau fotografii alb-negru sunt decorațiunile preferate ale minimalismului. Acestea pot fi cumpărate, dar pot fi și confecționate cu material simple ca hârtie de diferite grosimi, cernala, pensule sau pot fi chiar printate și înrămate.

ffb45c96873def6cdbe401e35b318fe2

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.