DECO IDEA – Dormitor Industrial


Timp de citire: 2 minute

DECO-IDEA-–-DORMITOR-INDUSTRIAL 

Dormitorul în stil industrial are un aer de ”spațiu neterminat” cu elemente tipice stilului industrial cum ar fi lemn masiv, suprafețe din metal, pereți din cărămida roșie și culori neutre, chiar reci. Aspectul este armonizat, în schimb, de elemente naturale cum ar fi plante sau materiale și texturi delicate precum perdele ușoare și cuverturi sau covoare din materiale moi.

Pentru a completa look-ul clasic industrial se pot folosi materiale ușor accesibile cum ar fi țevi din metal și scânduri din lemn pentru rafturi și alte spații de stocare, tapet sau piatră decorativă pentru a realiza un perete de accent care să imite textura cărămizii și un parchet din lemn închis la culoare pentru a completa elementele închise ale camerei.

Pentru spații de stocare și mobilier cum ar fi rafturi, dulap de haine, birou sau chiar pat, stilul industrial poate fi îmbinat cu stilul minimalist, folosindu-se culori deschise sau pastelate. Poți oferi obiectelor un estetic uzat realizat cu vopsele, șmirghel sau lacuri pentru suprafețe din lemn.

Aceste piese de mobilier pot fi realizate personal. Un corp de rafturi sau un birou poate fi construit din țevi de diferite lungimi cu piese de îmbinare adecvate, scânduri din lemn lăcuite și finisate.

raft industrial

Sursa imagine: pinterest.com

Pentru piese de mobilier cum ar fi patul și dulapul, proiectele sunt mai ambițioase, dar nu imposibile; ghiduri și instrucțiuni pentru proiecte DIY pot fi găsite foarte ușor pe bloguri sau canale de youtube.

Pentru un dulap în stil industrial munca este minimală deoarece stilul industrial preferă spații de stocare deschise în detrimentul spațiilor închise cum sunt dulapurile tradiționale. Astfel că un simplu raft pentru umerașe și câteva rafturi obișnuite sunt suficiente pentru depozitarea hainelor. Astfel de spații de stocare ocupa mai puțin spațiu în camera și completează esteticul neterminat al stilului industrial.

pat industrial

Sursa imagine: pinterest.com

Stilul industrial este foarte accesibil și, în cele mai multe cazuri, poate constitui un proiect DIY; este unul foarte ușor de întreținut și de planificat. Elementele necesare pot fi găsite în magazine de bricolaj, de construcții sau de decorațiuni interioare și mai apoi personalizate după gust. Paleta de culori este simpla și neutră, iar spațiului i se poate conferi căldură cu ajutorul elementelor mici, decorative.

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.