Cum să faci curățenie în apartament în 30 de minute sau mai puțin


Timp de citire: 2 minute

Cum-să-faci-curățenie-în-30-de-minute

Ai oaspeți care vin pe neașteptate și apartamentul arată puțin, să spunem, neîncrezător. Din fericire, tot ce ai nevoie este un plan pentru o curățenie rapidă în apartament și poți să-ți faci treaba într-o jumătate de oră.

Concentrează-te pe camerele care vor avea mai mult trafic. Dacă ai un alt membru în casă care te poate ajuta, împărțiți sarcinile pentru a eficientiza procesul.

 

Baia

Baia ar trebui să fie prima încăpere de care te vei ocupa, deoarece oaspeții vor dori să o folosească în timpul șederii. Asigură-te că îndepărtezi orice obiect personal, articole de toaletă, prosoape, machiaj sau electronice, de pe chiuvetă, de pe rezervorul de toaletă sau din alte zone la care oaspeții pot avea vizibilitate, astfel încât totul să arate frumos și îngrijit. Apoi, lasă să acționeze produsul de curățare pentru vasul de toaletă, timp în care poți șterge restul suprafețelor. Nu uita de oglindă.

Dacă ai un aspirator mic de mână, folosește-l pentru a îndepărta orice fir de păr rătăcit. Acest lucru face ca baia să arate mult mai curată și durează doar aproximativ un minut.

 

Dormitorul

Aranjarea patului ar trebui să fie prima ta prioritate – este o simplă sarcină care face ca toată casa să pară mult mai ordonată în general. În continuare, asigură-te că nu rămân haine la vedere.

Strânge orice obiect de bucătărie (pahare, căni de cafea) și pune-le în mașina de spălat vase. Dormitorul nu are, de obicei, nevoie de o curățenie detaliată așa că această cameră ar trebui să îți ia doar câteva minute.

 

Bucătăria

După ce toate vasele murdare din apartament sunt în bucătărie pune-le în mașina de spălat vase. O bucătărie murdară este un indicator de poveste al unei gazde dezordonate.

Ia câteva prosoape de hârtie și un spray universal și șterge blatul de lucru și masa de bucătărie. 

 

Sufrageria

Dacă aveți oaspeți, există șanse mari să petreacă mult timp în sufragerie, așa că este crucial să nu treci cu vederea această încăpere. Îndepărtează orice dezordine de pe măsuța de cafea și aruncă gunoiul. Apoi, aspiră rapid urmele de mizerie sau praf cu aspiratorul de mână, șterge biblioteca, comoda TV deoarece aceste zone tind să adune mult praf.

După ce totul este șters și adunat, folosește un mop împreună cu o soluție universală parfumată în tot apartamentul, astfel încât să se simtă un miros proaspăt și curat.

Sfatul meu: Încearcă să faci ca această sesiune rapidă de curățenie să fie distractivă folosind o muzică antrenantă. 

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.