Cărți de colorat pentru adulți


Timp de citire: 2 minute

 

Cine spune că doar copiii sunt făcuți pentru a avea cărți de colorat? Uite că sunt bune și pentru tine și sunt chiar foarte căutate. Te întrebi de ce?

În ultimii ani, cercetători și art-terapeuți au făcut studii asupra beneficiilor pe care le aduce coloratul, atât în rândul celor mici, cât și la adulți. Aceștia au descoperit că au efecte calmante asupra omului.

Producătorii de culori de ceară Crayola, au lansat luna trecută un set de markere, creioane colorate și o colecție de cărți de colorat pentru adulți, numită Coloring Escapes. Bineînțeles că imaginile nu mai sunt atât de simple, cu prințese sau animale desenate din 2-3 linii, ci mult mai complexe.

Iată câteva exemple de imagini de colorat pentru adulți:

colorat

Conform Asociației Americane de Art-Terapie, terapia prin artă este folosită pentru explorarea sentimentelor, ameliorarea conflictelor emoționale, întreținerea conștiinței de sine, gestionarea comportamentului și a dependențelor, dezvoltarea abilităților sociale, reducerea anxietății și pentru creșterea stimei de sine.

Totuși art-terapia nu este doar despre a învăța și a te îmbunătăți, ci este inclusiv un mijloc de expresie personală.

Majoritatea consideră că terapie au nevoie doar oamenii cu diverse afecțiuni și deficiențe, ceea ce este total greșit. În zilele noastre, stresul zilnic ne afectează mental sau emoțional, de aceea toți avem nevoie într-un fel sau altul de o terapie. Cu toate că sesiunile de art-terapie sunt mult mai eficiente, se poate ca acest mijloc de relaxare să te ajute și să îl tratezi ca fiind un hobby.

Te gândești că îți trebuie talent? Află că nu. Este vorba doar de a colora niște spații deja bine definite și până la urmă nu trebuie să faci o expoziție, ci doar să te relaxezi.

Iar ca să te încurajez, îți arăt că și eu fac asta uneori în pauzele de la serviciu.

FullSizeRender
 

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.