10 Tendințe ale Design-ului Interior în anul 2019


Timp de citire: 5 minute

10-tendinte-2019

Așa cum știm, tendințele în materie de design interior, se schimbă de la un an la altul. Anul 2019 vine cu un mix de tendințe interesante, de stiluri, culori și texturi. Aceste schimbări te vor face să îți dorești să ieși din zona ta de confort și să experimentezi cu aceste idei îndrăznețe în casa ta.

Avem aici pentru tine 10 tendințe în materie de design interior ale anului 2019 pe care nu trebuie să le ratezi.

  • Lemnul

Folosirea lemnului pentru design-ul interior a început să câștige teren în fața mobilierului alb sau negru, care a fost popular în ultimii ani. Dacă îți dorești să adaugi casei tale accente mai naturale, mai rustice, sau care să te facă să te simți mai confortabil, dar într-un stil rafinat, lemnul natural este cea mai bună alegere.

10-tendinte-2019-1

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Culorile pământului

În 2019 scăpăm, în mare parte, de culorile reci și “distante”. Nuanțele de maro, cărămiziu și “50 shades of bej” revin în forță pentru a conferi casei tale o atmosferă relaxantă și liniștitoare. Aceste culori, deja îndrăgite de toată lumea, sunt perfecte pentru a fi combinate cu culori vibrante, dar și cu culoarea anului 2019 (citește în continuare pentru a afla care este aceasta).

10-tendinte-2019-2

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Plantele

Ce, nu te așteptai? Este clar că plantele au fost și vor fi un “must have” în materie de design interior. Cu tot felul de forme și mărimi, puse în vaze cu forme interesante, agitate de tavan, sau

puse într-un colț al camerei, ele te ajută să îți infrumusetezi casa cu ușurință.

10-tendinte-2019-3

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Negrul în băi și bucătării

Dacă înainte puteam spune că negrul era în tendințe pentru dormitoare și living-uri, acum el a ajuns și în băi și bucătării. În cazul în care nu ești adeptul unui perete vopsit negru, îl poți folosi și la alegerea mobilierului, sau a obiectelor decorative din aceste spații.

10-tendinte-2019-4-1

Sursa imagine: pinterest.com

10-tendinte-2019-4-2

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Peretele statement

Așa cum am spus și la început, tendințele acestui an îmbină texturi și culori. Asta este valabil și când vine vorba de pereți. Pentru a scoate în evidență designul unei încăperi, un perete cu o altă textură sau culoare te poate ajuta să obții acest efect. Chiar și tapetul a revenit printre preferințele oamenilor, dar de data asta, imprimeurile florale sunt înlocuite cu peisaje sau forme geometrice.

10-tendinte-2019-5-1

Sursa imagine: pinterest.com

10-tendinte-2019-5-2

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Tonuri metalice

Tonurile metalice își fac apariția din ce în ce mai mult în locuințele noastre, fie că vine vorba de accesorii sau piese de mobilier. Ele oferă un aspect elegant încăperilor și dau un aer sofisticat. Dacă simți că lipsește ceva din felul în care ai decorat sufrageria, dormitorul, sau chiar și baia și bucătăria, încearcă să adaugi o vază, o lustră, sau rame foto în tonuri metalice care să complimenteze nuanțele care se regăsesc în acea încăpere.

10-tendinte-2019-6-1

Sursa imagine: pinterest.com

 10-tendinte-2019-6-2

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Culorile vibrante

Fie că vrei să îți înveselești casa, sau că ai o culoare preferată care dorești să iasă în evidență, anul ăsta, mai mult ca niciodată, culorile vibrante sunt o alegere perfectă când vine vorba de decor. Poți opta pentru accesorii în culori îndrăznețe, mobilier sau, de ce nu, un perete viu colorat. 2019 este anul perfect în care ai putea încerca să ieși din tiparele clasice de decorare ale casei.

10-tendinte-2019-7

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Culoarea anului 2019 – Living Coral

Pentru că tot vorbeam de culori îndrăznețe, culoarea acestui an face și ea parte dintre ele. Este o culoare caldă, plăcută, care poate fi asortată cu un roșu aprins sau verde.

10-tendinte-2019-8

Sursa imagine: pinterest.com

  • Curbele

Dacă tot ieși din zona de confort, ai putea să încerci și această tendință în materie de mobilier. Formele curbate ale unei canapele, mese, sau ale accesoriilor dau dimensiune camerei și o fac să arate mult mai interesant. Încăperea se va diferenția prin formele atipice ale obiectelor și va avea efectul de “wow”.

10-tendinte-2019-9

Sursa imagine: pinterest.com

 

  • Elementele suspendate

Când vine vorba de accesorii chic, lustrele suspendate în diverse forme, dar și plantele care atârnă frumos într-o cameră sunt elementele cheie anul acesta.

10-tendinte-2019-10-1

Sursa imagine: pinterest.com

 10-tendinte-2019-10-2

Sursa imagine: pinterest.com

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.