Stilul Minimalist


Timp de citire: 2 minute

Stilul-Minimalist

Sursa imagine: pinterest.com

Stilul minimalist este unul destinat celor care își doresc simplitate și un spațiu curat, deschis și luminos. Acest stil este ușor de obținut atât prin obiecte de mobilier cumpărate cât și prin proiecte DIY.

Elementul principal al minimalismului este simplitatea, atât în culori cât și în design și spațiu. Spațiul minimalist este lipsit de elemente decorative pompoase și obiecte inutile cum ar fi mobilier, obiecte casnice etc. Astfel, spațiul disponibil devine mai larg. Un alt element prin care un spațiu poate deveni mai deschis și mai larg este lumina. Pereți înalți cu finisaj de culoare alba, podele lucioase și ferestre înalte sunt modalitățile ideale de a obține un spațiu deschis și luminos caracteristic minimalismului.

Deși simplist, stilul minimalist nu exclude utilizarea petelor de culoare pentru a înveseli un spațiu. Pentru iubitorii de culoare care își doresc sa adopte acest stil de design interior, pereții vopsiți în culori aprinse sau pastelate sunt perfecte pentru a înviora spațiul. De asemenea, se pot folosi tablouri colorate de dimensiuni mari.

e2e03e2292b4a0d381ed2b7b8c1cc03f

Sursa imagine: pinterest.com

Mobilierul ideal pentru un spațiu în stil minimalist este simplu, de culoare albă sau neagră, cu aparate casnice încorporate pentru un aspect simplu și curat. Materiale precum lemn, metal sau marmura sunt, de asemenea, potrivite stilului minimalist.

 

a64fde66f97319dd8a4740bfbfc6b6a4

Sursa imagine: pinterest.com

Trebuie reținut, în ceea ce privește acest stil, faptul că, deși la prima vedere pretențios, este ușor de realizat și de întreținut. Mobila potrivită acestui stil poate fi cumpărată de la magazine cum ar fi Ikea, designul fiind simplu, nepretențios și ușor de personalizat și încorporat în orice fel de spațiu. Tavanul înalt, pereții albi în combinație cu o paletă de culori de accent și geamuri înalte sunt combinația perfectă de jocuri de lumină și culori pentru un spațiu minimalist clasic.

Îți recomand

LEAVE A COMMENT

My Etsy Shop

CANVA 20+ Web & Social Media graphics for your Business.

Buy it here

notino.ro

Liz Moldovan

Liz Moldovan

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.