Centenarul Marii Uniri si Grupul Arri


Grupul ARRI este furnizor global de echipamente video profesionale din München, fondat in 1917, drept pentru care serbeaza 100 de ani de la infiintare.

Pentru ca nu suntem mai prejos, de ce sa nu sarbatorim 100 de ani de la Marea Unire, eveniment istoric important pentru tara noastra?

Nu este la cunostinta mea ca ar avea vreo legatura aceste 2 evenimente, in afara de „100 de ani”.

In orice caz, ceea ce NU m-a socat este ca logo-ul dedicat Centenarului Marii Uniri este copiat dupa Centenarul Grupului Arri. Nu vreau sa intru in detalii, dar se cunoaste faptul ca suntem buni in „D-ale copiatului”. Doresc sa citez straduinta, dedicarea si simbolistica logo-ului ales pentru acest eveniment: „In constructia logo-ului, pornim de la cercul complet, ca simbol al continuitatii. Cercurile sunt compuse din puncte – simboluri ale individului care, atomizat intrun intreg, compune o multime. Pornim de la mic la mare, cu trimitere directa la dezvoltare si crestere, ca individ, apoi, ca parte a unei multimi. Punctul, ca entitate individuala, reprezinta, prin dimensiunea variabila si culoare, aspectul diferit, multicultural al unitatilor care compun mai apoi intregul. Pentru dinamica si continuitate adaugam celor doua “hore” elementul de coeziune al infinitului, cu trimitere catre dezvoltare si crestere perpetuua. Hora infinita obtinuta este un simbol viu. Intreg jocul de puncte care cresc cat si cercurile concentrice colorate si mai apoi, simbolul infnitului, trimit catre impresia vizuala a unui joc popular, dau dinamism si miscare logo-ului, sugerand astfel cresterea, dezvoltarea si continuitatea – cu trimitere catre perspectiva unui viitor posibil doar impreuna.

„Pentru ca istoria este facuta de si prin oameni.”

Aici gasiti toate conceptele puse catre votare pentru aceste eveniment (asta doar ca sa ne asiguram ca se poate scrie „100” si altfel): http://centenar.cultura.ro/logo/

Va las sa gasiti diferentele dintre aceste 2 concepte…

arri-centenar

You may also like

LEAVE A COMMENT

Liz Moldovan

About

Arta pentru mine este o expresie imediată de gândire, de simțire, un instrument pentru investigarea ideilor și înregistrarea cunoștințelor, fiind o reflecție a experienței; este o oglindă prin care îmi înțeleg locul în lume și prin care pot să văd cum gândesc.

Instagram